Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Prológus

2011.11.03

Frewenék egy csokoládégyár tulajdonosai. Az édesség melyet árusítanak az egész világon az emberek egyik kedvence, így könnyen meggazdagodtak a cégből. Egy év boldog házasság után a sors megáldotta a házaspárt egy kislánnyal. A kislány bár a luxusházba született, mégsem lett beképzelt. Édesanyja Charlotte barátnője Helen volt házvezetőnő, két fia Brian és Caleb pedig Anne játszótársai. A kisgyerekek nagyon szerettek bújócskázni a hatalmas házban és a birtokon. Anne már hét éves volt, ekkor már a ház minden zugát ismerte pajtásival együtt. Egyik nap, mikor Helennek és családjának el kellett utaznia Annenek nem voltak sem játszótársai, sem pedig dadusa. Apja Henry felajánlotta, hogy bújócskázik egyet vele.

-         Na, kicsim bújj el! Elszámolok húszig.

-         Jaj, apa! De jó!

Az édesapa valahogy sejtette, hogy valami rossz fog történni. Amíg Henry számolt kislánya elbújt a leg eldugottam zugba a házban. Felszaladt a szobájába, kinyitotta a gardróbszekrényt, kiszedte az egyik deszkát és ott volt egy pici folyosó rózsaszín szőrmével kitapétázva. Bemászott az alagútba majd magára zárta a deszkát. A járat egy kis padlásszobába vezetett, amin nem volt ablak, így csak Anne, Brian és Caleb tudtak róla. A szoba ugyan nem volt hangszigetelt, őket sosem találták még meg ott, akármilyen hangosak is voltak. Mikor a gyerek beért a szobába hirtelen ablaktörést hallott. Bérgyilkosok támadtak a családra, és Anne hallotta szülei utolsó mondatait.

-         Sosem fogják megtalálni! És bosszút áll majd magukon! – szólt édesanyja bátran a betörőkhöz.

-         Mondják, meg hol van, és akkor csak őt öljük meg! – szólt az egyikük, és felkészült az üldözéshez.

-         Mi sem tudjuk. Éppen bújócskázunk. – válaszolt Henry.

-         Ez esettben megöljük magukat is, és a lányt is felkutatjuk!

-         Úgysem tudják megtalálni.

Pár másodperc néma csönd… majd kettő puskalövés. Anne az egészet halotta, és rájött, hogy most már árva kislány. A betörők tényleg nem találták meg. Majd délután mikor Helen megérkezett kétségbeesetten térdelt le a holttestek mellé.

-         Keressétek meg Annet! Remélem, még életben van. – szólt fiaihoz.

Természetesen ők sejtették hol lesz a kislány, mikor rátaláltak alig ismerték fel. Ilyen állapotban még egyszer sem látták. Anne rémült volt, sírt és reszketett, tekintete kétségbeesett volt. Brian kivitte a kis kuckóból, majd le a holtestekhez. A kislány halott szülei láttán összerezzent, majd odabújt Calebhez és sírt.

-         Nem maradhatsz itt! Keresni fognak. Sejtem, hogy ki lehetett, szüleid előre figyelmeztettek a veszélyekre. Mostantól körözni fognak téged, hogy megtaláljanak. Minden lány veszélyben lesz. Ezért fiúnak fogunk téged álcázni, és a fogadott gyerekem leszel.

-         Hallod ezt Anne testvérek leszünk! – szóltak a fiúk vidáman.

-         De most mennünk kell. Elköltözünk másik városba!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

:DD

(Kriszti, 2012.01.10 13:13)

Kedves K.Anna!! (:
Nagyon tetszik, bár még csak ezt olvastam el, de nagyon jó!!! :DD
Ügyi vagy!! (: <3

Re: :DD

(Anne, 2012.01.10 18:26)

Krisztikém! :)
Nagyon örülök, hogy tetszik :) <3

:))

(Timi, 2011.11.25 18:54)

szia!
Ez az első amit írsz? Nem rossz tényleg csak azért néha a fogalmazásod....hogy is mondjam. Nem kritizálni akarok, főleg, hogy ez az első, amit írsz, de sokszor lehetsz egy kicsit érzelmesebb, tartalmasabb, érezd bele magad a történetbe, mert sokszor nagyon sablonosan írsz, de egyébként a történet maga nagyon tetszik :)) csak így tovább és menni fog lesz jobb is(nem úgy értettem, hogy most rossz, csak fejlődhet ez még) :DD sok sikert, és jó írást :) amúgy a helyesírási hibákat jobban elkerülheted ha Word-ben írod a történetedet, és utána onnan kimásolod és úgy töltöd fel :) ;) egyébként az ember akkor is fejlődik ha sokat olvas, szóval ha szeretsz olvasni, akkor tedd azt, és tudnék neked ajánlani egy kettő jót. : www.galemich-szinjatek.blogspot.com (ezen az oldalon még van ajánlás azok is nagyon jók) és a www.csipusz-vervonal.blogspot.com :)) minden jót
by: Timi

Re: :))

(Anne, 2011.11.25 23:24)

Szia!
A gáz az, hogy Wordben írom, és mindent kijavít benne, és én azt másolom be, tehát (elvileg) nem kéne lenni benne helyesírási hibáknak... :S

Re: Re: :))

(Timi, 2011.11.27 20:06)

xD nembaj lesz ez még ígyse xD :DD de egyébként jó csak ha Wordben írod is figyelsz a javításra és nem írod néha túl sablonosan hanem érzelmesebben akkor nagyon jó lesz ;) sok sikert hozzá :DD

Értékelés

(Petra, 2011.11.18 19:07)

Szia! Mivel megkértél rá, és felszabadult egy kis szabadidőm, így belekukkantottam a történetedbe. Nem szeretek nagyon kegyetlen lenni, de gyakran előfordul, hogy megbántok másokat azzal, hogy kiemelem egy-egy fejezet hibáit. Mivel neked most írok először, így még most közlöm, hogy ezeket a Te saját érdekedben írom, hogy fejlődni tudj, és kijavíthasd az esetleges problémákat. Egyelőre csak a prológust olvastam el, de valószínűleg még ma sort kerítek a másik felkerült fejezet értékelésére is. Tehát, először kezdeném a rosszabb részével, a negatív észrevételekkel. Az első dolog, ami szembetűnő, azok a helyesírási hibák. Igaz, én eléggé allergiás vagyok rájuk, ezért gyorsan kiszúrom az összeset, de véleményem szerint egy igényesen felépített történetben ki kell küszöbölni ezeket az apróságokat. Egy-kettő példát hoznék, amiket feltétlenül érdemes lenne kijavítanod: "luxusházba" -> luxusházban; "leg eldugottam" -> legeldugottabb, és persze a vesszők. Tudom, hogy ezekre nem egyszerű odafigyelni, de ha nagyon el vagy veszve ezen a téren, kérhetsz segítséget (néha napján, ha nincs sok dolgom, én is szoktam vállalni lektorálást :)). Akkor most jöjjenek a fogalmazási hibák. Egy-két mondatot vagy nagyon elkapkodtál, vagy egyszerűen nem figyeltél oda a megfogalmazására. Például: "Édesanyja Charlotte barátnője Helen volt házvezetőnő, két fia Brian és Caleb pedig Anne játszótársai." Ezt a mondatot nem igazán tudom értelmezni, pedig több, mint 5 percig próbáltam úgy helyrerakni a mondatrészeket, hogy kijöjjön belőle valami, mégsem sikerült. Egy másik, amire nem sikerült rájönnöm, hogyan is kapcsolódik ide: "Minden lány veszélyben lesz." Emellett vannak még benne olyan mondatok, amiket nem ártana átírni, mert nem igazán illenek bele a történetbe. Ezekre gondolok: "Anne az egészet halotta, és rájött, hogy most már árva kislány." Ezt a mondatot mindenképp írd át, mert így nagyon furcsán hangzik; "szóltak a fiúk vidáman." A fiúk vidáman cseverésztek a holttestek mellett? Ez azért kicsit hihetetlen, nem gondolod? És akkor ide be is szúrnám ezt a mondatot is: " Brian kivitte a kis kuckóból, majd le a holtestekhez." Szegény kislányt odahurcolták a szülei holttestéhez? Azt hiszem, az összes gyenge pontot kiveséztem. Egyébként az alaptörténet izgalmasnak tűnik. Tessék szépen javítgatni, fejlődni, és akkor nem lesz itt baj! ;) Következzék a pontozás. Fogalmazási stílus: 5/2. Helyesírás, nyelvhelyesség: 5/2. A történet érdekessége: 5/3. Egyben tekintve, összességében: 10/5. Nyugi, ez még csak a prológus, sok időd van még fejlődni. :)

Re: Értékelés

(Anne, 2011.11.18 22:31)

Szia!
Először is, köszönöm szépen ezt a hosszú kritikát. Nem épp a legjobb a fogalmazási stílusom, ezt jól tudom, de próbálok fejlődni. :)
A többi fejezet már jobban értelmezhető, csak ezt volt nehéz megírnom. azt, hogy "minden lány veszélyben lesz" úgy értem, hogy aki kiadta a gyilkolási parancsot, az nem akarja, hogy legyen vér szerinti örökös, meg... Majd később minden kiderül ;)
A pontozást pedig köszönöm szépen, ez az első történetem, számomra a 10ből 5 pont nagyon jó :)